Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zlatko Dalić u Rijeci: predstavljena "Rusija naših snova"

19.01.2019.

18:59

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Foto: - / -

U prostorijama Riječke nadbiskupije predstavljena je knjiga Zlatka Dalića "Rusija naših snova". Uz samog izbornika u predstavljanju su sudjelovati glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko, izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan te bivši izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Predstavljanje je počelo video uratkom o putu Hrvatske nogometne reprezentacije do srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Svi prisutni pljeskom su još jednom pozdravili veličanstven uspjeh Vatrenih i njihovog izbornika Zlatka Dalića koji je svoj govor započeo prisjećanjem na dane provedene na Kvarneru.

"Raduje me što sam ponovno u Rijeci, na kraju krajeva, ovdje sam kao trener Rijeke proveo lijepih godinu dana. Ova knjiga, koju u početku nisam htio pisati, trajni je zapis svega onoga što se događalo u Rusiji i onoga što sam ja doživio kao izbornik. Želim da se zna, nije Zlatko Dalić najzaslužniji za taj veliki uspjeh, zaslužni su u prvom redu igrači, a ova je knjiga zahvala njima", rekao je Dalić.

Zanimljivo je kako su sva tri prisutna trenera, u jednoj fazi svoje karijere, bili na kormilu riječkog prvoligaša. "Očito da bi nešto napravio s reprezentacijom moraš proći kroz Rijeku", rekao je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević.

Poslušajte:

Galerija
Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.