Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zlatko Komadina: SDP se mora demokratizirati i vratiti socijaldemokraciji

10.04.2016.

14:15

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Žao mi je da više članova nije poduprlo demokratizaciju u SDP-u, što sam predlagao u svojoj kandidaturi za predsjednika stranke, a i odaziv na unutarstranačke izbore bio je slab. To je zabrinjavajuće za stranku, ali i Hrvatsku - rekao je danas Zlatko Komadina na konfrenciji za novinare u Rijeci.

Komadini je još više žao što 17 i pol tisuća članova nije izašlo na izbore, i tako pokazalo da izbor predsjednika SDP-a ne smatraju važnim za stranku. Mislim da je to zabrinjavajuće za SDP, ali i za Hrvatsku, a nova je prigoda u subotu, na izbornoj konvenciji SDP-a, rekao je Zlatko Komadina.

Obraćam se delegatima SDP-a jer se ovom prilikom glasa za više od jednog kandidata, da potvrde demokratizaciju i decentralizaciju jer nove prilike tako brzo i neće biti. Osobno smatram da ako se SDP ne promijeni SDP može biti zamijenjen, dodao je Komadina koji smatra i da stranka skreće u jednoumlje i liberalizam te da se mora demokratizirati i vratiti socijaldemokraciji. 

Smatram da smo previše "otklonili" u liberalizam i sve njegove defekte i mane, da nismo najbolje artikulirali socijaldemokratsku politiku ni u praksi ni u retorici. Dokaz da je tome tako je povjerenje građana i rezultat na izborima, izjavio je Komadina i na kraju se zapitao zašto se kolega Milanović sastaje s delegatima prije konvencije SDP-a u subotu, da li je to doprinos demokratitaciji stranke? Prosudite sami.

Poslušajte prilog Biserke Belić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.