Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zlatko Pochobradsky i "Petar Klepac" gostuju u Narodnoj čitaonici

27.10.2021.

13:39

Autor: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka

Ilustracija s naslovnice knjige "Petar Klepac"

Ilustracija s naslovnice knjige "Petar Klepac"

Foto: - / -

U sklopu programa Zavičajna srijeda danas u Rijeci u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka gostuje gostuje Zlatko Pochobradsky, autor nagrađivanog romana "Petar Klepac" nastalog prema poznatoj goranskoj legendi.

Pochobradsky je priču o Petru Klepcu ispričao na nesvakidašnji način, točnije kroz 109 pripovijedaka koje u čvrstu cjelinu veže baš lik Petra Klepca, kultni goranski junak koji je u drugoj polovici 17. i prvoj polovici 18. stoljeća, tako tvrdi legenda, mnoge goranske i slovenske krajeve obranio od prodora Turaka.

Povijesni roman svjedoči ne samo o tom mitskom goranskom junaku, već na razne načine govori i o Goranima, njihovom mentalitetu i načinu života. Knjiga je nagrađena nagadom Novog lista "Gorančica" za 2020. godinu

Susret s književnikom počinje u 18 sati, a rezervacije mjesta na susretima su obvezne i primaju se na mail prijave.programi@gkri.hr.

Gosti u emisiji Valovi na valovima bili su voditeljica programa GKR-a Tanja Badanjak i autor "Petra Klepca" Zlatko Pochobradsky: 

Valovi na valovima:Tanja Badanja i Zlatko Pochobradsky, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.