Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Zlatna kuna" za najuspješnije poduzetnike u Primorsko-goranskoj županiji

05.12.2017.

14:42

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Priznanja "Zlatna kuna" HGK Županijske komore Rijeka danas su dodijeljenja najuspješnijim poduzetnicima za uspješnost u poslovanju i doprinos gospodarstvu Primorsko-goranske županije. Priznanja i nagrade dodijeljene su u HKD-u na Sušaku.

"Današnjom dodjelom priznanja Županijske komore Rijeka tvrtkama i pojedincima želimo odati priznanje svima koji doprinose gospodarskom razvoju, da se Primorsko-goranska županija i Hrvatska mogu ponositi onim što su oni postigli u protekloj godini", naglasio je predsjednik Županijske komore Rijeka Vidoje Vujić.

"Zlatna kuna" dodijeljuje se u nekoliko kategorija, a u onoj velikih tvrtki, među ostalima, dobio ju je Jadranski galenski laboratorij.

"Nagrade uvijek imponiraju i na neki način obvezuju, naporno je to bilo kroz ove tri godine krize koju smo imali u Rusiji, koja nas je jako iscrpila. U međuvremenu smo iskoračili na neka nova tržišta, tržišta ASEAN-a i EU. U svakom slučaju rastemo", rekao je predsjednik Upravnog odbora Ivo Usmiani.

Nagradu za životno djelo gospodarstveniku za dugodišnji doprinost razvoju gospodarstva PGŽ pripalo je Katici Hauptfeld, direktorici Katarina Linea.

"Nisam ni sanjala prije 25 godina da će do ovoga doći i zaista sam presretna. Ovaj novi projekt na Slatini nas jako veseli, trebao bi biti to jedan mali butik hotel s pet zvjezdica i želimo da to bude nešto posebno", rekla je Hauptfeld.

"Strategija Primorsko-goranske županije vrlo jasno govori o sva tri cilja: prvi je razvoj konkurentnog gospodarstva, drugi je održivi razvoj, treći kvaliteta života svih naših građana. Imamo razloga za optimizam jer mi ovim podacima prema 2018. stižemo onu 2008. godinu", naglasio je župan primorsko-goranski Zlatko Komadina.

Gospodarstvenici su složni u jednome - 2018. godina mora biti bolja i još uspješnija. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.