Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:06 / 09.11.2012.

Autor: Neva Funčić

Znate li pripremiti EU projekt?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ako ste visokoobrazovani, a nezaposleni, ovo je prilika za vas: Udruga za razvoj civilnog društva Smart krajem listopada objavit će poziv za novi ciklus poduke o tome kako napisat, prijaviti, proračunati i samostalno voditi projekt, a poduku gotovo u potpunosti financira EU

Kako  nezaposlene visokoobrazovane obrazovati da pripreme proračun te da napišu, prijave i samostalno vode projekt? Znaju u Smartu. Riječka Udruga za razvoj civilnog društva Smart krajem listopada objavit će poziv za novi ciklus poduke. Za taj projekt edukacije nezaposlenih su, zajedno sa splitskim i osiječkim volonterima, dobili sredstva Europske unije.

U stjecanje novih znanja tako će uključiti 80 do 100 dugotrajno nezaposlenih osoba, rekla je Zvjezdana Schulz Vugrin. Iako je u neprofitnom sektoru trend porasta zapošljavanja, pokazalo se da i visokoobrazovanim osobama nedostaju znanja izrade proračuna te pripremanja i vođenja projekata.

Upravo to će naučiti na radionicama tijekom iduće godine, najavili su u Smartu. Projekt Na putu prema zaposlenju vrijedan je 156 tisuća eura, a 95 posto stiže putem IPA programa Europske unije.

Opširnije Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.