Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zoran Milanović u posjetu Rijeci: "Hrvatska se satire pod teretom korupcije"

02.03.2023.

13:40

Autor: Vladimir Jurić / Neva Funčić

Zoran Milanović u dolasku na sastanak s gradonačelnikom Filipovićem

Zoran Milanović u dolasku na sastanak s gradonačelnikom Filipovićem

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je u Rijeci. Posjet je počeo susretom s domaćinom, gradonačelnikom Markom Filipovićem. 


Rijeka je najveće gradilište u Hrvatskoj, u tijeku su brojni infrastrukturni projekti, cestovni, željeznički i lučki, istaknuo je u susretu s predsjednikom Milanovićem gradonačelnik Filipović. 


Mnoge internacionalne kompanije prepoznale su Rijeku kao dobro mjesto za ulaganje, ali i otvaranje novih radnih mjesta.  


Ulaskom u Schengen i uvođenjem eura, uvjeren je gradonačelnik Marko Filipović, Rijeku čeka još bolje razdoblje. 


Predsjednik Milanović rekao je pak kako su neki projekti s kojima ga je gradonačelnik upoznao još iz mandata njegove Vlade, a sa centralnom vlašću treba surađivati i iskoristiti svaki mogući euro iz fondova Europske unije.


Nažalost, Hrvatska se satire pod teretom korupcije u javnom sektoru, istaknuo je predsjednik Milanović i zaključio kako se to više neda gledat, kako smo lošiji nego smo bili prije deset i dvanaest godina. 


Dodao je kako bilo tko, tko može sa svoje strane, u svojoj sredini, doprinijeti suprotnom dojmu i sadržaju ima njegovu podršku neovisno iz koje stranke dolazi. 


Prenosimo dio njegovih izjava: 


Zoran Milanović u posjeti Rijeci

Predsjednik Zoran Milanović je u Rijeci sudjelovao i na svečanosti obilježavanja 50 godina studija dentalne medicine na Sveučilištu u Rijeci. 


Riječ je o studiju koji na hrvatskom i na engleskom jeziku obrazuje visoko tražene kadrove, istaknula je dekanica riječkog fakulteta dentalne medicine Sonja Pezelj Ribarić:


Sonja Pezelj Ribarić i Zoran Milanović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.