Hrvatski radio

Radio Rijeka

Započeo ljetni red letenja Zračne luke Rijeka - očekuje se rekordan promet

03.04.2022.

10:43

Autor: Vladimir Jurić

Zračna luka Rijeka (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Zračna luka Rijeka (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Današnjim ranim letovima Ryanaira sa zračne luka Brussels Južni Charleroi i Stansted pokraj Londona započeo je ljetni red letenja na zračnoj luci Rijeka. 

Uprava riječkog aerodroma zadovoljna je povrakom Raynaira, Easy Jeta i Air Srbije, koji će ovog ljeta povezati Rijeku sa desetak europskih destinacija.


Iako je ljetni red letenja započeo prošle nedjelje kada se prešlo na ljetno računanje vremena, pravi početak za Zračnu luku Rijeka je danas. Uz jutrašnje letove za Brisel i London, u poslijepodnevnim satima Ryanair će povezati Rijeku s Stocholmom. 


Uz kompanije koje redovito povezuju Rijeku s europskim destinacijama koje su redom Croatia Airlines, Eurowings, Lufthansa, Transaiva, Trade Air, Condor airlines i poljski Lot, očekuje se dolazak još nekih kompanija. Direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić očekuje rekordan promet ovoga ljeta. 


Posebna priča je povratak Air Srbije i njihove linije za Beograd koju financira hotel Hilton Rijeka. Udarni dani trebali bi biti četvrtak, subota i nedjelja, kada se očekuje 14 i više letova dnevno sa Zračne luke Rijeka prema europskim destinacijama. Poslušajte reportažni prilog:

Zračna luka Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.