Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zračna luka Rijeka bilježi najuspješniji lipanj u svojoj povijesti

05.07.2019.

10:35

Autor: Radio Rijeka

Foto: Zračna luka Rijeka

Foto: Zračna luka Rijeka

Foto: - / -

Nakon uspješne 2018. godine u kojoj je Zračna luka Rijeka oborila sve povijesne rekorde, ostvarivši ukupan promet od 183.606 putnika te ostvarila rast prometa od gotovo 30% i ovu ljetnu sezonu otvorili su odličnim vijestima. Zračna luka ponovo bilježi rekorde u broju putnika.

Naime, Zračna luka Rijeka može se pohvaliti povijesno najuspješnijim lipnjem do sad, te je u prometu putnika ostvarila povećanje od 37% u odnosu na lipanj 2018., a u prometu operacija zabilježeno je čak 40% veći promet u usporedbi s prethodnom godinom.

Navedeni odlični ostvareni rezultati predstavljaju dobar uvod u sezonu, u kojoj se očekuje konačni prelazak brojke od 200.000 putnika. Razlog povećanja je uvođenje novih linija za Beograd, Munchen i Marseille, ali i povećanje broja operacija postojećih prijevoznika osobito Transavie za Eindhoven, koja je sezonski broj operacija povećala za čak 350% u odnosu na lani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.