Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zračna luka Rijeka ponudit će se koncesionarima

03.05.2013.

17:38

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka i osječka zračna luka uskoro idu u koncesiju, najavio je ministar Hajdaš Dončić. Gotovo četiri sata trajao je današnji sastanak predstavnika sindikata i radnika Zračne luke Rijeka s Upravom, nakon čega je povučen program otpuštanja 25 radnika proglašenih viškom.

Predstavnici Sindikata Istre i Kvarnera te Radničkog vijeća s Upravom su pregovarali o planu zbrinjavanja 37 radnika Zračne luke. Dvanaestero radnika je pred mirovinom, a dvadeset i petero je Uprava proglasila tehnološkim viškom.

Nakon dugotrajnog pregovaranja, program otpuštanja 25 radnika je povučen, a za 12 radnika koji su stekli uvjete za mirovinu pripremit će se korektno obeštećenje, zaključeno je na sastanku.

Hrvatska Vlada uskoro će riječku i osiječku zračnu luku ponuditi koncesionarima, najavio je danas u Rijeci ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, dok predsjednik sindikata Bruno Bulić nije u potpunosti zadovoljan pregovorima:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.