Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zračna luka Rijeka spremna je za Schengen

06.04.2016.

15:44

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od aerodroma na rubu marginalizacije do zračne luke spremne za Schengen: u Zračnoj luci Rijeka očekuju povećanje broja putnika iz godine u godinu. PGŽ: razvoj zračne luke jedan je od uvjeta razvoja destinacije turistički poželjne tijekom cijele godine.

U Zračnoj luci Rijeka održan je sastanak predstavnika Primorsko-goranske županije s direktorom riječkog aerodroma Tomislavom Palalićem. Tema sastanka bile su udruženo oglašavanje, pregled tekućih investicija i pripreme za Schengenski sustav, a direktor Palalić informirao je predstavnike Županije o dosadašnjem poslovanju, kapitalnim ulaganjima, efektima udruženog oglašavanja te izvijestio da se u narednom periodu očekuje povećanje broja putnika - 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

"Moja očekivanja za Zračnu luku Rijeka su povećanje broja putnika iz godine u godinu. Držim da je riječka zračna luka jedan od osnovnih elemenata u produljenju turističke sezone, pogotovo danas kada je Rijeka proglašena europskom prijestolnicom kulture. Ukoliko Rijeku želimo pozicionirati na karti turističkih destinacija tijekom cijele godine, onda i riječki aerodrom definitivno mora ići u korak s time. Prometna dostupnost preduvjet je svakog razvoja, stoga je jaka prometna infrastruktura ono na što se trebamo fokusirati.

Primorsko-goranska županija kroz projekt udruženog oglašavanja uložila je znatne napore da bi Zračnu luku Rijeka dovela do one granice prometa i poslovanja do koje županija kao takva može utjecati", naglasio je zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić. Zaključio je: ''Zračna luka Rijeka kao jedan od ključnih prometnih objekata našeg kraja bila je aerodrom na rubu marginalizacije koji je jedva zadržao status međunarodne zračne luke. Danas možemo reći da je Zračna luka Rijeka spremna za Schengen".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.