Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zrakoplovna bomba uspješno izmještena i neutralizirana!

23.03.2023.

10:03

Autor: Radio Rijeka

Još jedna avionska bomba pronađena na gradilištu u Rijeci

Još jedna avionska bomba pronađena na gradilištu u Rijeci

Foto: - / PU primorsko-goranska

Oko 9 sati i 35 minuta na području Kamenjaka policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka na siguran su način neutralizirali avionsku bombu zaostalu iz 2. svjetskog rata, pronađenu na gradilištu u Zvonimirovoj ulici u Rijeci. Bomba je jutros, 10-ak minuta prije šest sati, premještena s gradilišta. 

Putem Rujevice i Viškova prevezena je do krajnje lokacije na Kamenjaku, gdje je neutralizirana. 


Bila je britanske proizvodnje, ukupne dužine 110 centimetara i sa 107 kilograma eksploziva.


Promet Zvonimirovom ulicom nakratko je bio potpuno obustavljen u dva navrata, a odmah nakon premještanja bombe nastavljeni su i radovi na gradilištu najskuplje ceste u Hrvatskoj koja će povezivati riječku obilaznicu i Zagrebačku obalu. 


U akciji su, uz policiju bili i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i županijskog zavoda za hitnu medicinu. 


Podsjećamo, jutrošnja je akcija izmještanja i neutralizacije bombe druga u svega pet dana. U Rijeci je u nedjelju  s morskoga dna u riječkoj luci, u vrlo opsežnoj akciji, uz mjere sigurnosti i evakuaciju stanovnika iz središta grada, izmještena i uništena još jedna mina zaostala iz Drugog svjetskog rata.


Vatrogasac JVP Rijeka Marko Krmpotić i naši novinari Matea Krmpotić i Josip Krmpotić

Vatrogasac JVP Rijeka Marko Krmpotić i naši novinari Matea Krmpotić i Josip Krmpotić

Foto: privatni album / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.