Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zrakoplovno društvo Krila Kvarnera organizira Dan otvorenih vrata

16.05.2018.

12:09

Autor: Neva Funčić

S konferencije za novinare (Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka)

S konferencije za novinare (Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Kako izgleda Cessna, a kako Antonov? Kako leti zmaj i gdje vjetar nosi jedrilice i padobrance? To će se moći vidjeti ove subote, 19. svibnja, na Danu otvorenih vrata Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera.

Na aerodromu na Grobničkom polju ove subote letački program pripremaju Padobranski klub, Pilotski klub, Jedriličarski klub, Klub slobodnog letenja i Klub za samogradnju, svi članovi Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera.

Posjetiteljima će biti otvoreni svi hangari, za pitanja dostupni svi piloti, a ovisno o vremenu letački program ponovit će se dva do tri puta, najavio je predsjednik društva Darko Elezović na konferenciji za novinare u Rijeci. Krila Kvarnera već više od 60 godina djeluju na području Primorsko-goranske županije i matični su klub brojnih pilota putničkih i vojnih zrakoplova.

Dan otvorenih vrata realizira se u suradnji s Odjelom za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke. Unutar hangara na areodromu dio prostora će biti namijenjen predstavljanju programa drugih udruga tehničke kulture koji djeluju u Rijeci. U slučaju da vrijeme ne bude pogodno za letenje, događaj će se odgoditi za 26. svibnja, kada je najavljeno i 12. otvoreno padobransko prvenstvo Grada Rijeke i PGŽ u skokovima na cilj.

Za subotu, 19. svibnja, najavljen je sjeverozapadnjak i sunčano vrijeme, s mogućim nestabilnostima, a program otvorenih vrata i raširenih krila Krila Kvarnera najavljen je od 10 do 16 sati, uz slobodan ulaz! Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.