Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zube valja prati barem dvaput dnevno i ići kod zubara nije strašno!

21.11.2016.

12:32

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koliko je važno redovito prati zube i posjećivati zubara, jutros su naučili i štićenici riječke podružnice Dječjega doma "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu. O tome su iz poučili stomatolozi i studenti koji će to tek postati, a mališani su sudjelovali i u igrokazu o pranju zuba.

U sklopu provođenja županijskoga programa unaprjeđenja oralnoga zadravlja djece i mladih, predstavnici županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Klinike za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka te Katedre za dječju stomatologiju Medicinskoga fakulteta u Rijeci posjetili su podružnicu Dječjega doma Ivana Brlić Mažuranić iz Lovrana. Pregledani su zubići, a našlo se i nešto prigodnih poklona.

Sada i djeca u domu, njih 13 na stalnome smještaju i 10 u cjelodnevnome boravku, znaju da se zubara ne treba bojati. Sve su to djeca s neadekvatnom roditeljskom skrbi, pa im akcije poput jutrošnje dobro dođu, kaže ravnateljica riječke podružnice doma Suzana Mravinac. "Od malih nogu želimo naučiti djecu i osvjestiti kod njih potrebu prije svega i zapravo im približiti zubare i cijelu stomatologiju, da to nije nekakav preveliki bauk", rekla je Mravinac.

Mališani su uživali u lutkarskome igrokazu o pranju zuba, a uživali su i sadašnji i budući zubari koji su se s njima jutros družili. Njihov je savjet da zube valja prati barem dvaput dnevno, a ni sve više - neće biti previše. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.