Hrvatski radio

Radio Rijeka

Župan Zlatko Komadina posjetio MO Zamet

28.05.2020.

13:01

Autor: Ivan Ribarić

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Domaćini su nas upoznali sa svojom kulturno povijesnom pričom, izdavanjem knjige, uređenjem Zametske pećine, a prisjetili smo se i naše mladosti kada smo igrali jedni protiv drugih – ja s Kantride, oni sa Zameta, ističe Komadina.

Uoči početka sjednice Županijske skupštine u prostorijama MO Zamet župan Zlatko Komadina sa suradnicima, predsjednikom ŽS Erikom Fabijanićem, pročelnikom Ureda županije Goranom Petrcom, pročelnicom UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonjom Šišić i voditeljicom Kabineta župana Erminom Duraj susreo se s predstavnicima mjesnog odbora Zamet i udrugama s područja Zameta.

Bila je to prilika za razgovor o dosadašnjim aktivnostima i suradnji kao i planovima rada za budućnost. Župan Zlatko Komadina istaknuo je kako je održavanje sjednice Županijske skupštine u dvorani Zamet bila prilika da se posjeti i domaćine u MO Zamet.

Domaćini su nas upoznali sa svojom kulturno povijesnom pričom, izdavanjem knjige, uređenjem Zametske pećine, a prisjetili smo se i naše mladosti kada smo igrali jedni protiv drugih – ja s Kantride, oni sa Zameta. To su bili derbiji u košarci u čemu smo mi s Kantride bili bolji, a u rukometu su, moram priznati, bolji bili oni, rekao je Komadina.

Ovaj susret bio je prilika da popričamo o radu udruga koje djeluju na području Zameta. Tu su dvije jako zanimljive teme – skoro otvaranje Zametske pećine, za koju je putem EU fondova pripremljen dio sredstava, a najvjerojatnije će biti 2021. godine. U pripremi je i knjiga o povijesti Zameta koju piše g. Tomo Pilepić za koju se nadamo da će ugledati svijetlo dana već ove godine. Županija je uvijek prisutna i prati kvalitetne projekte, vjerujemo u nastavak pomoći, istaknuo je predsjednik MO Zamet Srđan Srdoč podsjetivši da na području Zameta, koji je jedan od najvećih kvartova u gradu, djeluje mnogo udruga civilnog društva, posebno onih iz kulture i sporta.

Uz predsjednika MO Zamet Srđana Srdoča sa suradnicima, Vojimirom Turkom i Draženom Kalanjem, susretu su prisustvovali i Tomo Pilepić iz KD Sloga Zamet, Milan Vukajlović iz Košarkaškog kluba Zamet te Željko Monjac iz Pusnog društva Zametske maškare i zvončari.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.