Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:25 / 18.11.2019.

Autor: Dražen Zima

Župan Zlatko Komadina sudjelovao na komemoraciji u Škabrnji

Foto: Primorsko-goranska županija

Foto: Primorsko-goranska županija

Foto: - / -

Župan primorsko-goranski Zlatko Komadina sudjelovao je na komemoraciji kojom se obilježava 28. godišnjica tragedije u Škabrnji, masakra nedužnih mještana u jednom od najstrašnijih zločina u Domovinskom ratu.

"Danas je dan kada se s tugom i najdubljim pijetetom sjećamo strahota Vukovara i Škabrnje, dan kada se sa zahvalnošću klanjamo svim braniteljima i brojnim civilnim žrtvama koji su položili svoje živote u bezumnom agresorskom pohodu. Međutim, i Vukovar i Škabrnja i sva ostala mjesta i gradovi poharani ratnim stradanjem naše suosjećanje i prije svega našu skrb trebaju svakoga dana, a ne tek prigodničarski pa stoga izražavam golemo razočaranje licemjerjem i hinjenom brigom najvećeg dijela vladajuće političke elite. Vukovar i Škabrnja ne trebaju našu slatkorječivost i lažnu patetiku u danu stradavanja, njihovi građani zaslužuju život dostojan žrtve što su je podnijeli i život dostojan čovjeka", rekao je u Škabrnji župan Zlatko Komadina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.