Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županija: 81 novoboljeli, u riječkoj bolnici ukupno 63 pacijenata

07.11.2020.

09:01

Autor: Neva Funčić

Foto ilustracija: Zeljko Lukunic / PIXSELL

Foto ilustracija: Zeljko Lukunic / PIXSELL

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji, prema današnjim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, od 1033 testiranih kod 81 osobe potvrđena je zaraza koronavirusom, dok je 177 osoba ozdravilo. Ukupno je 1455 aktivnih slučajeva COViD -19 bolesti na području županije.

Udio starijih u ukupnom broju zaraženih je i dalje stabilan i danas iznosi nešto manje od jučer (11%), što znači da nema značajnijeg porasta udjela zaraženih među starijom populacijom. Danas je ukupno 39 pozitivnih osoba iz domova za starije na području PGŽ.

Među novoboljelima i dalje je najviše radnoaktivnih i studenata dok su učenici u manjem broju. Najviše zaraženih je na riječkom prstenu međutim novih žarišta nema.

Zraza je u lokanoj transmisiji pa valja čuvati sebe i druge jer se bolnice i dalje pune.

Na Klinici za infektivne bolesti smješten je 21 bolesnik, a na drugom odjelu infektivne klinike, u zgradi Klinike za otorinolaringologiju je 15 pacijenata. U COVID odjelu lokaliteta Sušak na liječenju je 11 bolesnika. U Centralnom respiracijskom centru nalazi se 16 pacijenta od kojih je 7 osoba na respiratoru.
U posljednje 24 sata navedenom razdoblju preminule su dvije muške osobe (1946. i 1932. god.).

Dio jučerašnjeg rekordnog broja uzoraka još se obrađuje, ali manji dio zaraženih ohrabruje, rekao je epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević:

Dobrica Rončević, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.