Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županija izdvojila 750 tisuća kuna za KBC Rijeka

19.11.2020.

14:07

Autor: Hina

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija izdvojila je iz proračuna 750 tisuća kuna za sufinanciranje obnove objekata Kliničkog bolničkog centra Rijeka te je o tome, u četvrtak, potpisan ugovor u Rijeci. Predviđeni su radovi i na lokalitetu Sušak i na lokalitetu Rijeka.

Tim novcem sufinancirat će se zamjena dotrajalog neispravnog električnog dizala u zgradi na lokalitetu Sušak, u kojoj se nalaze Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku i Zavod za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu te sanacija zgrade Klinike za radioterapiju i onkologiju na lokalitetu Rijeka.

Ugovor su potpisali primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i zamjenica ravnatelja KBC Rijeka Vladimira Vuletić. Komadina je istaknuo da se ovime nastavlja dobra suradnja županije i bolnice. "PGŽ je u ovim vremenima pandemije i skromnijeg proračuna ipak našao snage da pomogne KBC-u", rekao je župan. Želimo pomoći stvaranju boljih uvjeta i višeg standarda za liječnike i pacijente na sadašnjim lokalitetima, naveo je. 

Komadina je istaknuo da je županija u proteklih pet godina u KBC Rijeka uložila oko 10 milijuna kuna.

Vladimira Vuletić je naglasila da PGŽ stalno prepoznaje potrebe KBC-a i često pomaže. Nama u KBC-u je sada zadatak da osiguramo najbolju zdravstvenu zaštitu za oboljele od COVID-19, ali da i drugim bolesnicima omogućimo odgovarajuće liječenje, rekla je.

Poslušajte izjave:

Komadina i Vuletić o namjeni sredstava, pripremila Branka Malnar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.