Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županija nabavila opatijskoj Ugostiteljskoj školi novo dostavno vozilo

17.09.2020.

14:28

Autor: Ivan Ribarić

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Zamjenica župana Marina Medarić predala je ravnateljici Sibili Roth ključeve dostavnog vozila za potrebe učeničke zadruge Ugostiteljske škole Opatija. Ono je nadograđeno rashladnim uređajem i termoizolacijskim sustavom tovarnog prostora vrijedno oko 172 tisuće kuna u cijelosti je financirala PGŽ.

Zahvaljujući se na ovom vrijednom poklonu ravnateljica Roth rekla je da će im vozilo omogućiti dostavu hrane po najvišim standardima. Naime, od 2015. godine u Ugostiteljskoj školi djeluje Učenička zadruga „UGIĆI“ osnovana s namjerom postizanja odgojnoobrazovnih i društveno-gospodarskih ciljeva škole kao oblik izvannastavne aktivnosti učenika.

Kroz Zadrugu učenici škole zajedno s nastavnicima realnom sektoru prezentiraju i razvijaju svoja stečena znanja i iskustva. Zamjenica Medarić rekla je kako Ugostiteljska škola, njezini učenici i nastavnici, često sudjeluju u raznim županijskim događanjima gdje prezentiraju stečena znanja u pripremi i posluživanju hrane. S novim dostavnim vozilom organizacija i odlasci na takve prezentacije sada će im biti jednostavniji, istaknula je Medarić. Dodala je kako je proteklih godina Županija nabavila 20-tak kombi vozila uglavnom za prijevoz učenika u škole Gorskog kotara.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin podsjetila je da je Ugostiteljska škola u Opatiji, kao jedina srednja škola u Županiji, imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti, te istaknula da su učenici i djelatnosti škole svojim ukupnim radom i zalaganjem itekako opravdali taj status. Rekla je nadalje kako vjeruje da će s ovim novim dostavnim vozilom biti još efikasniji u prezentaciji stečenih znanja i vještina.

Ugostiteljsku školu Opatija u školskoj 2020/2021. godini, kroz četiri odgojnoobrazovna programa pohađa 339 učenika, u ukupno 17 razrednih odjela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.