Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županija sufinancira produljenje gata u Loparu

28.07.2015.

10:32

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Općini Lopar na Rabu priprema se projekt produljenja gata, kako bi novi Jadrolinijin trajekt koji plovi do Valbiske na Krku i natrag. Radove će sa 650 tisuća kuna sufinancirati Primorsko-goranska županija i Županijska lučka uprava Rab.

Produljenje gata u luci u Loparu, koji je sada dugačak tek 50 metara, omogućit će lakše pristajanje Jadrolinijina trajekta koji svakodnevno povezuje otok Rab s Valbiskom na Krku. Vrijednost projekta procijenjena je na sedam milijuna kuna, od čega će Općina Lopar platiti 200 tisuća kuna. Tri milijuna kuna očekuje se od resornog ministarstva. Radovi bi mogli početi do kraja ove godine.

O prometnoj povezanosti otoka Raba bilo je riječi na sastanku primorsko-goranskoga župana Zlatka Komadine s loparskim načelnikom Alenom Andreškićem i njegovim suradnicima. Naglasili su važnost povezanosti s Krkom, odnosnom Zračnom luka Rijeka. Hotelska tvrtka Imperial ima organiziran prijevoz putnika do aerodroma na Krku, koji sufinancira Turistička zajednica Kvarnera, a razmišlja se i o uvođenju prijevoza hidroavionom.

Načelnik Općine Lopar Alen Andreškić govorio je o projektima komunalne infrastrukture. Primorsko-goranskoj županiji zahvalio je na financijskoj podršci za izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni, kao i vodovoda do pretovarne stanice Sorinj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.