Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županija ulaže u domove, stručnjake i brigu za starije osobe

12.10.2015.

14:27

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U četiri županijska doma za starije osobe tijekom ljeta je zaposleno 15 novih stručnjaka, a u Thalassotherapiji Crikvenica u idućoj godini očekuju zapošljavanje 20 fizioterapeuta i medicinskih sestara.

Svi županijski domovi za starije osobe posluju pozitivno, a osnivaju se nove kućanske zajednice u domovima na Kantridi i u Voloskom te uređuje stacionar u domu na Krku.

Dobre su vijesti i iz područja socijalne skrbi - naknada za ogrjev isplaćuje se od početka listopada, a u Gorskom kotaru se pokreću novi programi brige za starije, rekla je  pročelnica za socijalnu skrb Dragica Marač: "Svih devet gradova i općina Gorskog kotara imaju programe izvaninstitucionalne skrbi za starije osobe, a do kraja godine kreću i programi podrške obiteljskim zajednicama za starije osobe", rekla je Marač.

Obnovom H-objekta Centar za dijagnostiku i fizioterapiju završava investicijski ciklus u crikveničkoj Thalassotherapiji. Od 2007. opremljena je barokomora, obnovljena infrastruktura i energana, dograđene recepcija i dvorane za fizioterapiju, a uz uređenje 50 soba renoviran je bazen i park za rehabilitaciju, kaže ravnatelj Damir Lončarić:

"Nova investicija vrijedna je 23 milijuna kuna, objekt je završen i u tijeku je opremanje medicinskom opremom i edukacija kadra. Trenutno imamo sedam liječnika na specijalizaciji, i očekujemo da ćemo početkom studenog otvoriti vrata novog objekta", rekao je Lončarić i najavio novo zapošljavanje 20 sestara i fizioterapeuta.

Nadamo se i jačim ugovorima s HZZO-om, kako bi ta nova zapošljavanja mogli i realizirati, dodao je župan Zlatko Komadina koji s novim ulaganjima očekuje iskorak i u ponudi zdravstvenog turizma. S redovite konferencije za novinare u Županiji javlja Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.