Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županija za riječki hospicij izdvojila 334 tisuće kuna

19.02.2016.

14:03

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rad riječkog hospicija "Marija Kozulić", jedine Ustanove za palijativnu skrb u Hrvatskoj, pomažu Nadbiskupija, Grad Rijeka , ali i Primorsko-goranska županija iz čijeg će se proračuna ove godine za rad hospicija izdvojiti 334 tisuće kuna.

Ugovor o tome danas su potpisale zamjenica župana Marina Medarić i ravnateljica hospicija sestra Daniela Orbanić koja se zahvalila na županijskoj financijskoj potpori budući da je boravak neizlječivo bolesnih u hospiciju besplatan. "Primorsko-goranska županija je od samog osnutka hospicija prepoznala važnost takve ustanove koja najranjivijim članovima društva, a to su umirući, nastoji ublažiti bol i podići kvalitetu života do kraja ovozemaljskog hoda. Da bi kvaliteta palijativne skrbi u hospiciju ostala na ovako visokom nivou, potrebna nam je financijska pomoć jer je boravak u hospiciju besplatan. Zahvaljujem Primorsko-goranskoj županiji što je potpisivanjem ovog ugovora pokazala da se ljubav ostvaruje djelima", rekla je Orbanić. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.