Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županijska skupština: 39 podignutih ruku za podršku razvoju Platka

21.12.2017.

13:53

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednji ovogodišnji maraton u zgradi Transadrije okončan je uspješno - 39 od 46 ruku bilo je u zraku. Nakon skoro četiri sata rasprave, članovi Županijske skupštine složili su se da je zamah Platka nezaustavljiv, da bez vode nema perspektive i da je, uz sve prijepore, lijepo puhati u isti rog.

Brdo užitaka od 2012. godine naovamo ima potpuno novo lice. Uz nova ulaganja, lice će biti još ljepše jer ono što Platak ima - malo tko ima! S vrha Radeševa vidi se more - to nemaju ni Italija niti Austrija, ni Francuzi niti Slovenci, i zato valja gledati unaprijed.

U petak 22. prosinca počinje prvo ovozimsko noćno skijanje na Platku, od 19 do 22 sata. Blagajna se otvara već od 18 sati i preporuka je doći ranije kako bi se izbjegla gužva. Svi ugostiteljski objekti, Veli i Mali Dom te bar u podnožju Radeševa su otvoreni, javljaju iz Goranskoga sportskog centra. (T.P.Č.)

"Danas govorimo o prvih dvadesetak milijuna kuna. To je jezero, 7 do 8 milijuna kuna, zajedno sa cjevovodom i topovima nove generacije za zasnježenje, da ne ovisimo o  snijegu. To je i 10 milijuna kuna za nove žice, i narednih godina još desetak milijuna kuna - znači, to je 40 milijuna kuna u naredne tri godine", rekao je župan Zlatko Komadina.

U sve uklopiti i novac iz EU fondova, ali i Hrvatske, ubirati plodove i okretati novac – jednostavno, živjeti od Platka. Dugogodišnji načelnik Općine Čavle Željko Lambaša uložio bi i više od planiranog. "Bit će to jako dobro, ja san va to siguran, samo ako ga budemo ovako podupirali sako leto, da to ne pozabimo aš onda ćemo to brzo opet zapušćat", kaže Lambaša.

Da bi Platak, bez obzira na klimatske ćudi, bio i ostao brdo uživanja, pluća županije, zdravlje, županijski raj s tri mjeseca skijanja i svih 12 mjeseci uživanja. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.