Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županijska skupština u četvrtak bira odbore, za 10 dana rebalans proračuna

17.07.2017.

12:31

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstojeće dvije sjednice primorsko-goranske Županijske skupštine nakon konstituiranja, na današnjem susretu s novinarima najavio je župan Zlatko Komadina, dok je pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu govorio o strategiji razvoja tehničke kulture u PGŽ do 2020.

 U četvrtak 20. srpnja bit će održana prva redovna sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije radi pokretanja najnužnijih odbora za iduću sjednicu - 27. srpnja, kada je na dnevnom redu 20 točaka, počevši s rebalansom proračuna. Bit će predloženi odbori za proračun, financije i zdravstvo, pomorsko dobro i morske luke te za pomorstvo, promet i veze. Prva točka je proračun, a nakon toga će se odlučivati o koncesijama.

Moguće je da će se dnevni red i mijenjati odnosno proširiti za desetak i više točaka, rekao je župan Zlatko Komadina. Neke od njih mogle bi biti izbor predstavnika PGŽ u Otočkom vijeću te Hrvatskoj zajednici županija. Trebat će izabrati ukupno dvadesetak odbora, a o dogovorima političkih stranaka zastupljenih u Županijskoj skupštini ovisi hoće li se naći na dnevnom redu ovoga četvrtka, za desetak dana ili na nekoj kasnijoj sjednici. 

Skupština Primorsko-goranske županije u prošlome sazivu ove je godine prihvatila Strategiju razvoja tehničke kulture u našoj županiji do 2020. To je prva strategija razvoja tehničke kulture, a riječ je o sektoru u kojem je reforma bila nužna, budući da je njegov razvoj zastao krajem osamdesetih godina.

Bit će dodijeljeno 409 tisuća kuna za četrdesetak programa, od ukupno 72 prijavljena, najavio je županijski pročelnik za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić. Dodaje da je primjetan pomak od tradicionalnih oblika tehničke kulture prema informatici i radu s mladima te osobama s invaliditetom. Poslušajte izjave Zlatka Komadine i Valerija Jurešića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.