Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županijski Crveni križ i riječki Caritas uključili se u pomoć ukrajinskim izbjeglicama

28.02.2022.

12:54

Autor: Iva Pavletić Crnić

Crveni križ

Crveni križ

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Crveni križ Primorsko-goranske županije postupa prema uputama nacionalnog i međunarodnog Crvenog križa u slučaju ukrajinske krize. Iako je najveći broj ukrajinskih izbjeglica smješten u susjednim državama, Crveni križ radi na pripremama za organizirani smještaj izbjeglica, ako do te potrebe uopće dođe.

Izbjegličke obitelji u Hrvatsku za sada uglavnom dolaze u privatnim aranžmanima u obiteljski smještaj. Kako nam je rekla ravnateljica Crvenog križa Primorsko-goranske županije Vesna Čavar trenutno nema podataka o ukrajinskim obiteljima smještenima u našoj županiji, ali apelira upravo na obitelji koje budu davale smještaj ukrajinskim izbjeglicama da se registriraju i jave u društva Crvenoga križa. 


Hrvatski Caritas pokrenuo je humanitarnu akciju u kojoj se prikuplja novčana pomoć za Ukrajinu. Toj akciji priključio se i Caritas Riječke nadbiskupije a sestra Marija Faustina objasnila je na koji se način mogu odazvati i građani. Poslušajte izjave:

Vesna Čavar - Crveni križ

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.