Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županijski HDZ: Komadina provodi političku korupciju i omalovažava oporbu

29.09.2017.

15:08

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Župan Zlatko Komadina provodi političku korupciju u najtežem obliku i time omalovažava najjaču oporbenu stranku HDZ i naših 154 vijećnika naspram 110 SDP-ovih, zapošljava svoje kadrove, a na prvom mjestu stoje podobnost i stranačka pripadnost", rekao je u ime Kluba HDZ-a Dinko Beaković.

Vrhuncem prijevare naziva igru s tzv. nezavisnim vijećnikom Hrvojem Burićem, koji je u Gradu veliki protivnik Vojka Obersnela, a u Županiji koalira sa županom. "Stoga zahtijevamo da Burić prijeđe na stranu SDP-a te da više ne sramoti oporbene vijećnike", rekao je, u ime Kluba HDZ-a, na konferenciji za novinare predsjednik županijske organizacije Dinko Beaković.

Beaković dodaje da se župan Komadina ponaša poput faraona. "Zapošljava samo svoje kadrove, stranačke i koalicijske u ustanovama čiji je osnivač Županija, sto posto kontrolira upravna vijeća, nadzorne odbore, lučke uprave, školske odbore, država mu puni kasicu-prasicu, a on je koristi kao da je njegovo vlasništvo. Danas mi je potpuno jasna njegova izjava kako je lagodnije biti župan, nego ministar. Sada je sasvim jasno kako upravlja proračunom od gotovo 800 milijuna kuna. Nije morao uložiti ni malo truda da bi osigurao novac, nego mu sav novac osigurava Županija, a on ga koristi za svoje stranačke i koalicijske partnere", zaključuje Beaković.

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.