Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županijski stožer: pojačati nadzor nad okupljanjima, škole djelomice online

17.03.2021.

11:58

Autor: Matea Krmpotić

Načelnik stožera Mladen Šćulac (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Načelnik stožera Mladen Šćulac (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Završena je izvanredna sjednica Županijskog stožera Civilne zaštite. Zbog velikoga porasta broja novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, donesene su nove preporuke i mjere. Načelnik Stožera Mladen Šćulac rekao je da se pojačani nazdor mora provoditi na javnim, ali i privatnim okupljanjima.

Preporuka je i poslodavcima da, ako to mogu, posao prebace na "rad od kuće", a oni koji to ne mogu - preporuka je da se radi u smjenama ili timovima.

U teretanama i sportskim objektima preporuka je da se ne koriste svlačionice za presvlačenje i tuširanje.

Od ponedjeljka 22. ožujka nastava će se održavati po modelu C u osnovnim i srednjim školama. Naime, u srednjim je školama u posljednja dva dana zabilježeno povećanje broja zaraženih učenika te se predlaže da i čak i maturanti krenu na online nastavu.

U dogovoru s Ministarstvom obrazovanja i ravnateljima srednjih škola danas će se donijeti odluka o tome, o čemu će izvijestiti župan Zlatko Komadina.

Da je trenutna situacija u Primorsko-goranskoj županiji najteža u Hrvatskoj, potvrdio je i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Poslušajte izjave načelnika Stožera Mladena Šćulca i župana Zlatka Komadine:

Šćulac o novim mjerama, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Župan o maturantima, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.