Hrvatski radio

Radio Rijeka

Odlični turistički rezultati na Kvarneru: najbrojniji i dalje Nijemci

18.01.2022.

12:35

Autor: Vladimir Jurić

Mošćenička Draga

Mošćenička Draga

Foto: Goran Kovačić / HRT - Radio Rijeka

Turistički promet na Kvarneru u prošloj godini dosegnuo je gotovo 80 posto turističkog prometa iz rekordne 2019. godine, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci. 

Loš početak turističke 2021. godine uvjetovan pandemijom, turistički djelatnici na Kvarneru i Gorskom kotaru nadoknadili su odličnim rezultatima u lipnju, posljednjem mjesecu predsezone, te u sezoni i tijekom rujna i listopada.


Župan Zlatko Komadina zahvalio se svim turističkim djelatnicima što su unatoč pandemiji ostvarili vrlo dobre rezultate. Prema turističkom prometu prednjači otok Krk s 36 posto ostvarenog ukupnog prometa u županiji, zatim cresko-lošinjski otoci s 20, Crikveničko-vinodolska rivijera s 16 posto, otok Rab s 12, Opatijska rivijera s 10, riječko područje s 5 i Gorski kotar s 1 posto. 


Uz predsjednika Turističke zajednice Kvarnera, župana Zlatka Komadinu, rezultate je danas predstavila direktorica ureda TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Komadina i Peršić Živadinov

Komadina i Peršić Živadinov

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Irena Peršić Živadinov osvrnula se i na dolaske turista iz pojedinih zemalja te istaknula da su gosti iz Češke i Poljske tijekom špice sezone ostvarili 7 posto više dolazaka no rekordne 2019. godine, a najbrojniji su i dalje Nijemci koji su tijekom kolovoza imali čak 34 posto više dolazaka u odnosu na prijašnje sezone.


Krajem prošle i početkom ove godine ostvaren je odličan turistički rezultat: u periodu od 24. prosinac do 6. siječanj na Kvarneru je ostvareno 89 tisuća noćenja, što je 20 posto bolje od najava. Poslušajte više:

Turizam na Kvarneru 2021.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.