Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zvonimir Boban o izazovima u nogometu

13.04.2023.

15:19

Autor: Vladimir Jurić

Zvonimir Boban

Zvonimir Boban

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Pravni fakultet u Rijeci organizirao je skup o suvremenim izazovima u nogometu s posebnim naglaskom na pravna i organizacijska pitanja. Posebni gosti su bili Julien Zylberstein - direktor UEFA za europska pitanja i Zvonimir Boban voditelj UEFA za razvoj nogometa. 

UEFA i Pravni fakultet u Rijeci više godina surađuju na provedbi UEFA Football Law programa, te je ovaj skup nastavak produbljivanja suradnje. 


Uz domaćine sa Pravnog fakulteta u Rijeci na skupu su govorili dr. Richard Parrisha sa fakulteta Edge Hill u Engleskoj i dr. Simona Kustec sa Sveučilišta Primorska koja je bivša ministrica spoerta Slovenije. 


Glavne teme su bile: suvremeni izazovi današnjem nogometu, pitanje predmeta Europske superlige, novih pravnih pravila u nogometu i niz pitanja vezanih za regionalni nogomet. 


Zvonimir Boban je naglasio da su za Superligu samo tri velika kluba, te da oni slobodno mogu igrati među sobom koliko god puta žele. 


Boban je zadovoljan u kojem smjeru ide Prva HNL, te što država radi za hrvatski nogomet, misleći prije svega na uređenje stadiona.


Sa Zvonimirom Bobanom razgovarao je Vladimir Jurić:

Zvonimir Boban

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.