Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Zvuci otoka Paga" - humanitarni koncert za pedijatrijsku službu na otoku

19.10.2018.

18:48

Autor: Matea Krmpotić

Gradonačelnici gradova i načelnici općina otoka Paga (Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka)

Gradonačelnici gradova i načelnici općina otoka Paga (Foto: Matea Krmpotić / Radio Rijeka)

Foto: - / -

Lijepa humanitarna priča stiže s otoka Paga. Udruga "Veli škoj" uz potporu lokalnih samouprava na otoku Pagu na čelu s gradonačelnicima i načelnicima, organizira humanitarni koncert uz nastupe svih otočkih klapa, KUD-ova i pivača pisme nakanat.

Koncert će se održati 9. studenog 2018. godine u Opatiji - u Amadria Park Hotelu Royal. Cilj projekta je, kao i svake godine, prikupljanje sredstava za razvoj pedijatrijske službe, ovoga puta na otoku Pagu. 

"Imamo porast našeg stanovništva, naše djece. Sva je demografija u problemu, ali je kod nas zaista interesantno - ljudi nalaze posao i ostaju živjeti na otoku. Tako se razvijaju mlade obitelji i naravno da je pedijatrija potrebna", rekao je koordinator organizacije humanitarnoga koncerta i član udruge Josip Kurilić.

"Jedan dio sredstava ide u Dom zdravlja Novalja, koji je relativno opremljen. Drugi dio sredstava ide prema Gradu Pagu jer tamo je jedan liječnik u starijoj dobi i trebalo bi mu pomoći s novim aparatima i svime što je potrebno", ističe Kurilić.

Za kraj  - primamljivi poziv. "Pozivam sve, 9. studenoga u Opatiju gdje ćemo slušati odlične izvođače; imamo kvalitetnog gosta iznenađenja, a poslije koncerta bit će pravih paških delicija - krećemo od sira!", zaključuje Josip Kurilić.

Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.