Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zvukom preko vode - prvi festivalski vikend u Exportu

09.07.2020.

13:43

Autor: Ivan Ribarić

Foto: EPK Rijeka 2020

Foto: EPK Rijeka 2020

Foto: - / -

U Rijeci je danas najavljen prvi festivalski vikend u Exportu na Delti, koji se održava u sklopu projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture, u petak i subotu, 10. i 11. srpnja 2020. Riječ je o dvodnevnim događanjima pod nazivom Zvukom preko vode koje organizira Udruga Ri Rock.

Festival na otvoreni prostor ispred Exporta i festivalsku pozornicu Ljeta u prijestolnici dovodi bendove iz Rijeke i cijele Hrvatske, izlagače rukotvorina, izložbe mladih umjetnika, radionice za posjetitelje, susret Vespa ljubitelja i Rust n Roll susret ljubitelja starih automobila i motocikala. 

Cijeli se festival organizira uz provođenje nužnih mjera opreza i zaštite od širenja koronavirusa te u skladu s preporukama nacionalnog civilnog stožera. Organizatori koji su danas na konferenciji za medije najavili festivalska događanja dodatno pozivaju sve posjetitelje na odgovorno ponašanje tijekom festivala - održavanje fizičkog razmaka, dezinficiranje ruku i preporučeno nošenje zaštitnih maski.

Rijeka se zabavlja i uživa u kulturi, ali odgovorno i uz propisane mjere opreza – mogla bi biti poruka s današnje konferencije na kojoj je predstavljen program koji započinje već sutra, u petak, u 10 sati Sajmom rukotvorina, nastavlja se u 15 i u 17 sati dvjema radionicama Ri Rock akademija i Music Makers, te u večernjem dijelu završava nastupom bendova Pokle, Valovi, Kung FOO Fighters, Iz@ Medošević & Borgie,Po Metra Crijeva, Speedclaw i Old Night.

Subota u dnevnom dijelu osim Sajma rukotvorina i navedenih radionica donosi još i radionicu Poi, a u 14 sati započinje Rust n Roll - susret automobila, motocikala i drugih vozila starijih od 30 godina, kojemu je cilj pokazati kako su godine za neke samo broj. U 16 sati pak započinje deveto okupljanje ljubitelja legendarnog talijanskog skutera Vespe. Večernji nastupi od 20.00 sati u subotu okupljaju bendove: PaperTigers, She Loves Pablo (Zagreb), Rezerve (Makarska), Fakofbolan (Pula), STARE PIZDE (KUD Idioti tribute) i Mašinko (Zagreb).

Poslušajte izjavu Vanje Kauzlarića iz Udruge Ri Rock:

Vanja Kauzlarić - izjava, pripremila Iva Pavletić Crnić

Foto: EPK Rijeka 2020

Foto: EPK Rijeka 2020

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.