Hrvatski radio

Radio Rijeka

11. Tattoo Kostrena: Kada se mogu doći tetovirati?

24.11.2022.

13:28

Autor: Radio Rijeka

Rijeka Tattoo Expo

Rijeka Tattoo Expo

Foto: Nataša Radović / Rijeka Tatoo Expo

11. Rijeka Tattoo Expo u Sportskoj dvorani u Kostreni, ovog će vikenda ugostiti 114 tattoo artista iz Hrvatske i regije, koji će se natjecati za titulu najboljeg na konvenciji, u čak 14 kategorija, a bit će podijeljeno 38 nagrada.  

Unikatne nagrade za tattoo natjecanje izradili su članovi Udruga za kreativno stvaralaštvo "Vali" Kostrena. Ideja je proizašla iz jednog od prepoznatljivih kostrenskih motiva, morskog konjica koji je za tattoo expo dobio specifičan izgled. Nagrade su izrađene od keramike u tehnici raku.


Riječka tattoo konvencija najdugovječnija je na našim prostorima i ujedno prva u Hrvatskoj. U 2021. godini održano je jubilarno deseto izdanje konvencije, a tim je povodom snimljen kratki dokumentarni film autorice Mie Mohorić, ujedno i jedne od organizatora konvencije.


Film razvija priču kronološki prateći rast konvencije, promjene prostora, odlazak iz grada u Kostrenu te uspješnih 5 godina održavanja u Sportskoj dvorani u Kostreni, a prikazan je prvoga dana konvencije, 25. studenog.

U popratnom zabavnom programu naglasak je stavljen na atraktivne aero nastupe odnosno ples na svili u petak, a trapezu i suspenzije u subotu. Za nedjeljno poslijepodne tu su atraktivne točke Ri Dance plesne skupine. Kroz sva tri dana posjetitelji će imat priliku poslušati zanimljive tematske razgovore s gostima iz područja tattoo scene i tetoviranja.

Rijeka Tattoo Expo - organizacijski tim

U subotu će se održati “Natjecanje za najgoru tetovažu” na koje se može prijaviti bilo tko tko smatra da ima lošu tetovažom, bila ona stara ili nova ali loše izvedena, a vlasnik one najgore po ocjeni stručnog žirija osvojit će tretman laserskog uklanjanja tetovaže pod pokroviteljstvom GHOST Tattoo & laser removal.


Kako je nedjelja nešto ležerniji dan, organizatori su pripremili i takve aktivnosti pa će posjetitelji konvencije imat priliku sudjelovati u zabavnom tattoo kvizu i svojim znanjem pokušati osvojiti vrijedne nagrade. Glavna nagrada za pobjednika kviza je poklon bon za tetoviranje u vrijednosti od 500 kuna i 2 ulaznice za 44. Ri Rock festival.


Ulaznice za 11. Rijeka Tattoo Expo moći će se kupiti isključivo na ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena, po cijeni od 30 kuna (3,98 €) za petak i nedjelju, 40 kuna (5,31 €) za subotu ili 60 kuna (7,96 €) za sva tri dana. Radno vrijeme konvencije je petak i subotu od 12 do 22 sata, a nedjelja od 12 do 20 sati. 


Rijeka Tatto Expo otvoren je u petak i subotu od 12 do 22 sata, a u nedjelju od 12 do 20 sati. Najavila ga je organizatorica Mia Mohorić:

Mia Mohorić izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.