Hrvatski radio

Radio Rijeka

35 godina Klape Luka: koncert bez publike, ali uz prijenos uživo

19.11.2020.

19:51

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Klapa Luka promo

Foto: Klapa Luka promo

Foto: - / -

35. obljetnicu umjetničkog rada Klapa Luka obilježit će koncertom u riječkoj Assunti, u nedjelju 22. studenoga u 19:30 sati, na spomendan sv. Cecilije, zaštitnice glazbenika i pjevača. Zbog epidemioloških uputa, bit će to koncert bez publike u crkvi, ali uz izravni prijenos na YouTube kanalu HGU-a.

Koncertom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije Klapa Luka proslavit će još jednu u nizu nagrada što su ih dobile tijekom bogate karijere, a to je Godišnja nagrada Primorsko-goranske županije za izniman doprinos na očuvanju, zaštiti i promicanju glazbene baštine jadranskoga podneblja i u povodu obilježavanja 35. obljetnice klapskoga djelovanja.

Koncert će biti održan pod pokroviteljstvom Hrvatske glazbene unije PGŽ i HUZIP-a, uz potporu Župe Uznesenja BDM. Prijenos ćete moći pratiti na YouTube kanalu HGU-a.

Klapa Luka je jedna od najnagrađivanijih ženskih klapa, a veliko priznanje struke, nagrade Porin, osvojile su dvije godine zaredom, 2018. za Najbolji album pop-folklorne glazbe "Zbog ljubavi" i 2019. za Najbolji album folklorne glazbe "Rodija se Bog i čovik".   

Od 1985. godine, Ženska klapa Luka Rijeka profilirala se na domaćoj i inozemnoj glazbenoj sceni osebujnim vokalnim izvedbama, njegujući autohtoni a capella dalmatinski i primorsko-istarski glazbeni izričaj.

Koncert je u programu Radio Rijeke najavila članica klape Tatjana Bon, poslušajte:

35 godina pjesme, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.