Hrvatski radio

Radio Rijeka

37. Ri Rock: 12 mladih bendova i gosti

03.12.2015.

17:06

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počinje 37. izdanje Ri Rock Festivala, jednog od najdugovječnijih demo festivala Hrvatske i regije. Festival se održava se u riječkom klubu Palach 4. i 5. prosinca, uz nastupe dvanaest mladih bendova i gostujuće sastave: Seven That Spells, Fakofbolan i Šank.

Završna večer bit će održana 12. prosinca kada će nastupiti tri pobjednika s prvih večeri festivala. Posjetitelji Festivala će, kao i svake godine do sada, glasati za bendove putem ulaznica, a u odabiru pobjednika pomoći će im i stručni žiri.

37. izdanje Ri Rock Festivala obilježeno je i humanitarnom notom. Udruge Ri Rock, Rijeka Tattoo Expo i SOS telefon Rijeka pokrenule su zajednički projekt "Riječki alternativni kalendar" kojeg čine riječki glazbenici, tetovirani pojedinci, volonteri i građani s jasnom porukom: postoji alternativa nasilju. Kalenadar će se prodavati tijekom Ri Rock Festivala te na ovogodišnjem Rijeka Tattoo Expou što će biti održan 11., 12. i 13. prosinca u prostoru nekadašnjeg Bernardija.

Uoči početka Ri Rock Festivala Ivica Vrkić razgovarao je s Nikolom Jovanovićem iz udruge Ri Rock:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.