Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:54 / 20.12.2018.

Autor: Ivica Vrkić

40 godina bogate karijere: Vlatko Stefanovski u subotu u Pogonu kulture

Vlatko Stefanovski (Foto: Luka Stanzl / Pixsell)

Vlatko Stefanovski (Foto: Luka Stanzl / Pixsell)

Foto: - / -

Proslavljeni makedonski glazbenik Vlatko Stefanovski sa svojim će trijom u subotu 22. prosinca nastupiti u riječkom Pogonu kulture. Nekadašnji vođa i vokal grupe Leb i sol, u Rijeci će predstaviti presjek svoje bogate karijere koja traje 40 godina.

Uz rock, Vlatko Stefanovski je skladao glazbu za film i kazalište te nastupao diljem svijeta s vrhunskim izvođačima, među kojima su Tommy Emmanuel i Jan Akkerman, a pozornicu je dijelio i sa slavnim svjetskim orkestrima kao što su Londonski simfonijski orkestar, Filharmonija Monte Carla i bečki Tonkunstler orkestar.

Počeo je svirati kad mu je bilo samo 13 godina, a početak njegove profesionalne karijere obilježilo je osnivanje grupe Leb i sol, sastava koji će postati jedan od najvažnijih jugoslavenskih bendova, a vješto je spajao tradicionalnu makedonsku glazbu, jazz i rock.

Još uvijek osjeća istu strast prema glazbi kao i na početku, a najradije se služi gitarskim jezikom jer mu za njega ne treba prevodilac. Nedavno se vratio s turneje po Australiji, a što priprema za riječki koncert i kakvi su mu planovi za iduću godinu, Vlatko Stefanovski otkrio je u razgovoru što ga je s njim vodio Ivica Vrkić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.