Hrvatski radio

Radio Rijeka

Advent na Gradini: 12 kilometara božićnih lampica, kuhano vino i fritule

27.11.2022.

10:38

Autor: Radio Rijeka

Paljenje lampica u nedjelju u 19 sati

Paljenje lampica u nedjelju u 19 sati

Foto: Vedran Babić / Advent na Gradini

Čarolija blagdana vraća se na Trsatsku gradinu i ponovno nas uvodi u magični Advent koji će trajati od 27. studenog do 6. siječnja. 

Ove godine Gradina će ogrnuti novo ruho, a čak 12 kilometara božićnih lampica, što je najviše do sada postavljeno unutar zidina kaštela, zasjat će ove nedjelje u 19 sati.


Na samome ulazu u kaštel postavljena je blagdanska atrakcija visine preko pet metara. Votivna kruna i ovoga će puta biti gospodarica kaštela, a Trsatski zmaj svoja će svjetlucava krila raširiti nad gradom.


Svakog vikenda bit će organiziran glazbeni program, a u posjetu mališanima svake srijede stižu Djed Mraz i Baka Mraz!


Kako to i priliči hladnim danima, s adventskih kućica širit će se mirisi i okusi zime, a uz nezaobilazno kuhano vino i fritule, ugostitelji su se potrudili da na Gradini kušate i neke novitete. 

veliki vatromet!

veliki vatromet!

Foto: Vedran Babić / Advent na Gradini

Utakmica Hrvatska - Kanada gledat će se na velikom platnu i na Trsatskoj gradini. Uz ugostiteljsku ponudu očekuje nas i 17 koncerata, najavio je organizator trsatskog adventa Vedran Babić. Poslušajte:

Babić izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.