Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ana Rucner i časne snimile glazbeni spot među maslinama i stijenama Paga

05.06.2017.

12:16

Autor: T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pjesma iz poznatog filma „Redovnice nastupaju“ „I will follow him“ oživjela je u izvedbi Ane Rucner i zbora časnih sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog iz Zagreba, i to u jedinstvenoj prirodnoj kulisi drevnoga lunskog maslinika.

Poput kakvih gorostasnih entova iz davnina, u masliniku obitava 80 tisuća stoljetnih, samoniklih maslina, koje su vjerno prenijele emocije pjesme, uz zvuk Aninog violončela i prelijepih glasovima časnih sestara, uz prigušeni zvuk morskih valova. Osim u spomenutom masliniku, neke od scena iz spota snimljene su iznad plaže Ručica u mjestu Metajna.

"Već godinama ljetujem na otoku Pagu i vrlo često svratim u lunske maslinike. Ovo mjesto je doista posebno, i osjećam veliko divljenje prema tim maslinama koje su se uspjele održati stotinama godinama. Najstarija među njima djeluje gotovo nestvarno, i baš smo nju odabrali za snimanje spota. Sretna sam što se u ovom spotu spojilo nekoliko elemenata – meni toliko važna vjera i bezuvjetna ljubav, pregršt pozitivne energije, časne i pjesma posvećena Isusu te lunski maslinik kao posebno mjesto", osvrnula se Ana na spot.

Odmor tijekom snimanja Ana je iskoristila za šetnju prekrasnom plažom Caska u Novalji, a isprobala je i odjeću iz nove modne linije sestara Šopar, koje su inspiraciju isto tako pronašle upravo na Pagu s kojeg i potječu. Za prekrasne kadrove pobrinuo se Jakov Baričić, poznati fotograf, koji vrlo često surađuje s časopisom Vogue.

Autorica spota je Ana Rucner, redatelj je Darko Drinovac. Snimanje spota podržali su Grad Novalja i gradska Turistička zajednica. Pogledajte i uživajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.