Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bakar u novom blagdanskom ruhu

14.12.2021.

11:40

Autor: HRT - Radio Rijeka

božić u bakru

božić u bakru

Foto: Miljenko Šegulja / TZ Bakar

Božićna čarolija ove godine nije zaobišla ni Bakar, a tradicionalna manifestacija "Božić u Bakru" biti će u nešto drugačijem, ali isto zanimljivom izdanju.

S obzirom na epidemiološku situaciju, Grad Bakar s pripadajućom Turističkom zajednicom, ove se godine odlučio za nešto drugačiji pristup blagdanskom razdoblju.


Umjesto tradicionalnih manifestacija i masovnih okupljanja, odlučili su počastiti svoje građane, posebice one najmlađe, modernom dekoracijom u parku „Banj“. Ove se godine u tom parku odvija prava mala božićna čarolija. Čitav park osvjetljen je tisućama lampica, a kako bi se djeca imala s kime poigrati, ali i napraviti fotografije za pamćenje tu su se našli i svjetleći snjegović, kapica djeda Božićnjaka, jeleni i bor.


Da čarolija bude potpuna, pobrinula se ekipa iz dBoki, sound & light koja je napravila odličan štimung u ovo blagdansko doba postavivši niz zvučnika duž čitave rive, s kojih odzvanja pravo blagdansko raspoloženje u periodu od 9 do 12 sati i od 16 do 21 sat. Hodajući osvjetljenom bakarskom rivom, u vašoj šetnji svuda vas prati ugodan zvuk prigodne glazbe što svakako doprinosi veselom ozračju i podizanju raspoloženja.


Turistička zajednica pripremila je i prigodni blagdanski natječaj za sve ugostitelje na području Grada Bakra pod nazivom "Najljepši božićni ugođaj“. Time žele potaknuti svoje ugostitelje da obogate božićnu ponudu jela i pića te da svako mjesto dodatno ukrase svojim maštovitim božićnim dekoracijama.


Za najljepše uređene ugostiteljske objekte pripremljene su i bogate novčane nagrade i to za:


            1. mjesto 2.000,00 kuna

            2. mjesto 1.000,00 kuna

            3. mjesto 500,00 kuna

božić u bakru

božić u bakru

Foto: Miljenko Šegulja / TZ Bakar

Još jedan novitet ove godine je i prigodni božićni foto kutak koji je postavljen na Masarykovoj obali. Posebnost ovog foto kutka je što vam se u vašoj fotografiji pridružuje čitav stari grad Bakar koji se ponosno uzdiže iznad divno okićene klupice kao najljepša kulisa... No on je poseban iz još jednog razloga - osmislile su ga i dekorirale djelatnice Grada Bakra i Turističke zajednice, što mu daje i jednu vrlo osobnu notu.


KUU Sklad u sklopu adventa priprema eko akcije u suradnji sa školama i vrtićima, postavljanje plutajućih jaslica u Jaz i veliki božićni koncert „Bakru na dar“ zakazan za 18. prosinca u Domu kulture "Matija Mažić" u Bakru te "Pejmanje" na Stipanje, 26. prosinca, čuvajući tako staru bakarsku tradiciju.


Udruga La Bamba priprema pravi božićni ugođaj u prostorijama svoje Udruge pa ukoliko se zaželite tradicionalnih božićnih kolača ili se pak poželite slikati s djedom Božićnjakom, družiti s Gradskom stražom Bakar, ili samo želite zaplesati, onda je Senjska ulica u Bakru prava adresa za vas od 16. do 25. prosinca.

božić u bakru

božić u bakru

Foto: Miljenko Šegulja / TZ Bakar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.