Hrvatski radio

Radio Rijeka

Band aid "Iz moje sobe" okupio glazbenike Istre, Kvarnera i Gorskog kotara

02.05.2020.

13:20

Autor: Albert Petrović

Pogled na Kvarner (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Pogled na Kvarner (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Još jedan band aid zaživio je virtualni život, sklopljen je od uradaka umjetnika s raznih krajeva svijeta. Ime mu je "Iz moje sobe" i okuplja tridesetak glazbenika iz Istre, Kvarnera i Gorskog kotara.

Ideja je potekla od Nevie Rigutto koja živi već dugo u Stockholmu. "Kad sam čula Marina Tuhtana i njegovu pjesmu 'Oda vodi' pomislila sam da bi on mogao biti taj koji će nas povezati u band. Angažirala sam i mog prijatelja Francesca Squarciu u Rimu, a jedan dio glazbe je snimljen i na Floridi", tumači Rigutto.

"Uglavnom, Marin je napisao glazbu, Marina Cetina tekst, a prepoznat ćete u pjesmi i Nenu BelanaJosu ButorcaIrenu GiorgiLuciju RajnovićMirka Cetinskog, Karin Kuljanić, Duleta Jeličića, Bogicu Matiju ČerinuMarijana Malnara Makija i mnoge, mnoge druge", nabraja. Pjesmu "Sutra"možete poslušati i spot pogledati OVDJE.

"Svi su poslali kućne uratke iz kojih je sklopljen i spot, a bilo je i smiješnih trenutaka. Naprimjer, ja sam pokušavala sa selfijima, ali nije bilo dobro dok me nije snimila moja unučica", javlja nam Nevia iz zemlje s najblažim metodama borbe protiv koronavirusa.

"U Švedskoj nemamo formalne zabrane, ali ljudi imaju samodisciplinu. Jako su svjesni i paze jedni na druge, pridržavaju se uputa i čini mi se da smo u ovo doba svi nekako postali bolji ljudi. Primjećujem to i po osmijesima na licima, sve je nekako blaže i humanije. Veselimo se malim stvarima. Evo, recimo, ja sam sretna jer su mi na balkonu, na suncu, rodili pomidorići koji fino napreduju", osvrnula se naša sugovornica i na trenutak u kojem živimo.

"Uglavnom, jedva čekam doć opet u Rijeku i zagrlit sve moje prijatelje i drage ljude", rekla je Nevia Rigutto u razgovoru koji možete poslušati u nastavku:

Band aid Iz moje sobe, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.