Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 06. 07. 2021., Imagine Dragons, Wrecked

06.07.2021.

10:51

Autor: Branimir Herceg

Isječak iz video zapisa

Isječak iz video zapisa

Foto: - / -

Ovotjedni Blitz single posvećen je Grammyjem nagrađenom multiplatinastom bendu Imagine Dragons koji je predstavio singl „Wrecked“! Novi singl popraćen je najavom njihovog petog po redu studijskog izdanja.

Pjesma nabijena emocijama donosi nesputani izljev tuge i gubitka, no obgrljen pozitivnom motivirajućom snagom za nove korake. Kao jedan od glavnih autora, glavni vokal benda Dan Reynolds pjesmu je počeo pisati nedugo nakon što je od karcinoma preminula supruga njegova brata. „Bila je najsjajnije svjetlo. Svjetionik radosti i snage za sve one koje je upoznala. Njezina me iznenadna smrt potresla na načine koje još uvijek nisam u stanju izraziti. Bio sam s njom i s bratom kad je preminula i to je bilo prvi put u životu da sam na takav način svjedočio smrti. U mojem umu zapečatila se krhkost života i konačnost svega. Svjedočio sam tome kako se moj brat suočava s nečim s čime nitko ne bi trebao, a paralelno sam vidio kako mu njegova vjera donosi nadu u budućnost. I sam se jedino mogu nadati istom.”, izjavio je Reynolds dodavši: „Ovo je moj način nošenja sa situacijom. Glazba je uvijek bila moje utočište (...), a ova pjesma simbolički izražava moju želju za provođenje vječnosti s onima koje volim.

Kao najavni singl „Wrecked“ pruža uvid u ono što obožavatelji mogu očekivati od najavljenog Mercury - Act 1 albuma, prvog Imagine Dragons izdanja nakon 2018. godine. Singlu su prethodili ljubavna pjesma „Follow You“ i energični „Cutthroat“ koji su označili povratak benda i to benda s, kako je Billboard jednostavno no upečatljivo sažeo, „nenadmašnom ambicijom“.

Baš poput najnovijeg singla, nadolazeći Mercury - Act 1 bit će iskren album koji metaforički napušta pretenciozne tekstove  te umjesto toga prihvaća emocionalne sfere, ne suzdržavajući se pri tome od ničega. Kako bi to ostvarili Imagine Dragons su u kreativnom procesu udružili snage s cijenjenim producentom Rickom Rubinom. Naziva Mercury - Act 1 album bi trebao stići početkom rujna ove godine, a u međuvremenu slušamo „Wrecked“, najavni singl novog albuma.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.