Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 1. 12. 2020. Livio Morosin & Ivan Dečak, Put

01.12.2020.

11:23

Autor: Branimir Herceg

Foto: Mast Produkcija

Foto: Mast Produkcija

Foto: - / -

Kada stvaranje pjesme spoji ljude iz Istre, Slavonije i Londona, a onda se u izradu video spota uključi i akademski slikar, onda možemo biti sigurni da bi pred nama mogla biti posebna priča. I to na čakavskom.

Livio Morosin autor je teksta za pjesmu “Put”,dok glazbu potpisuje zajedno sa Marc JB-jem Brankom Radićem. Ženski vokal otpjevala je pulska multimedijalna umjetnica Renata Šimić, a video je djelo Danila Dučka, akademskog slikara, animatora i ilustratora koji je većinu svog radnog vijeka proveo u New Yorku, nakon kojeg se posljednjih godina skrasio u Motovunu.

Da bi priča postala još zanimljivija, Livio je pozvao Ivana Dečaka, koji je čakavsko narječje do nedavno samo slušao, da s njim otpjeva novi singl.

Za pjesmu Livio između ostaloga kaže: “Desilo se. .. Pjesma je nastala u Londonu, a autori smo Marc JB, Branko Radić i ja. A Ivan tako dobro pjeva čakavski da čovjek ne vjeruje.”

“Pjevanje na čakavskom u pjesmi “Put” mi je, naravno, bio izazov, a ako nešto volim u ovom svom pozivu, to su izazovi. Da ne duljim; poglasnite zvučnike i otisnite se na Put..”odgovorio je Ivan.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:45!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.