Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:35 / 01.08.2017.

Autor: Branimir Herceg

Blitz single 1. 8. 2017. Mick Jagger, England Lost

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

On je živuća legenda rock 'n' rolla, član još legendarnije rock grupe The Rolling Stones, on je Mick Jagger i predstavlja nam dvije potpuno nove pjesme, za koje kažu da su nužan odgovor na 'zbunjenost i frustraciju vremenom u kojem živimo'.

U tjednu kada je proslavio 74. rođendan, neumorni Mick Jagger predstavlja novi audio-vizualni projekt – čak dvije potpuno nove pjesme s pratećim videospotovima, za koje kažu da su nužan odgovor na 'zbunjenost i frustraciju vremenom u kojem živimo'.

Sasvim iskreno, Mick Jagger otkriva kako su obje pjesme bile rezultat 'tjeskobe i neizvjesnosti promjenjive političke situacije', a naš izbor za ovotjedni Blitz single je pjesma “England Lost” koja nas odvodi na jednu nogometnu utakmicu koju je gledao i taj moment koristi kao analogiju za zemlju koja se nalazi na političkom raskrižju.

Na prvu, čini se da je pjesma o nogometnoj utakmici u kojoj je engleska reprezentacija izgubila, no čim sam napisao naslov znao sam da je puno više od toga. Pjesma je o unutarnjem osjećaju kako se trenutno nalazimo u vrlo teškom trenutku povijesti. Govori o osjećaju straha, nesigurnosti i neznanja gdje se uopće nalazimo.” izjavio je Mick Jagger.

Osim objave originalnih verzija pjesama, Mick Jagger je pozvao i druge kolege glazbenike da daju svoj doprinos ovim glazbenim novitetima, pa tako jednu od remix verzija “Gotta Get A Grip” potpisuje Kevin Parker (Tame Impala), a britanski reper Skepta nadopunio je svojim stihovima pjesmu “England Lost”.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega, kojeg predstavlja Blanka Uzelac, slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.