Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 10. 9. 2019. James Blunt, Cold

10.09.2019.

11:35

Autor: Branimir Herceg

Isječak iz videozapisa “Cold”

Isječak iz videozapisa “Cold”

Foto: - / -

Popularni britanski kantautor James Blunt koji se na kratko povukao sa scene, sada se vraća na velika vrata najavom svog šestog studijskog albuma Once Upon a Mind, a najavljuje ga emotivnom baladom “Cold” koju Vam danas predstavljamo u emisiji Blitz single.

Najavni singl “Cold”, prema Bluntovim riječima, metafora je svega što je pjevač doživio u svom životu. U istom tonu bit će i ostale pjesme na albumu koji izlazi 25. listopada.

Svaka pjesma na novom albumu predstavlja nešto što trenutačno prolazim ili sam nedavno doživio. To su vrlo osobne stvari i ponosan sam što ih mogu podijeliti s publikom.”, dodao je Blunt.

Samu pjesmu prati i zanimljiv videospot koji doslovno zrcali i nastavlja poznatu video priču globalnog glazbenog klasika i Bluntovog debitantskog singla “You’re Beautiful” objavljenog 2004. Petnaest godina nakon hrabrog skoka s litice, nešto zreliji i pametniji James Blunt nalazi se na istoj obali, u istoj odjeći i izlaskom iz mora u kojeg je tada skočio započinje novu priču. “Jednom davno bacio sam se s litice. Petnaest godina kasnije došli smo do novog poglavlja.”, u svom stilu našalio se James Blunt.

Nove pjesme predstavit će na europskoj turneji koja ga dovodi i u naše susjedstvo. Najbliže nama nastupit će u Padovi (27.03.), Linzu (30.03.), Beču (31.03.) i Budimpešti (01.04.).

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.