Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 11. 10. 2020. Alejuandro Buendija, Kornjača

10.11.2020.

11:55

Autor: Branimir Herceg

Isječak iz video spota

Isječak iz video spota

Foto: - / -

Član splitske grupe TBF Saša Antić kao soloumjetnik Alejuandro Buendija predstavlja svoj novi singl “Kornjača”. Deseta je to od trinaest pjesama s novog albuma Škrinja, a u njoj mu se pridružio i glazbenik Fog Frog Dog.

Pjesma “Kornjača” secira trenutnu društvenu situaciju, a kao zaključak Saša izvodi činjenicu da je, u nadrealizmu trenutka u kojem se nalazimo, najbolje da se opustimo kao da “plovimo na leđima kornjače”.

Nastala je ovo proljeće na intergalaktičkom krstarenju na koje sam otišao zahvaljujući prijatelju koji mi je prepustio svoj kupon koji je dobio od Elohimskog vijeća. Mrak je na kornjači svirao piano u baru, a Frog je došao po zadatku Svemirografskog instituta kao jedan od najiskusnijih šaptača kornjačama obzirom da je uočeno blago odstupanje od putanje. Družili smo se par večeri u baru i spjevali pjesmu posvećenu kornjači, tom divnom i nesebičnom biću bez kojeg ne bi nigdi stigli. Frog se za par dana iskrcao na Marsot gdje je nastavio istraživanje Velike Praske, a Mrak se vratio na Zemlju gdje na nepoznatoj lokaciji uzgaja crne ovce.”, kaže Antić.

Album Škrinja, koji će uskoro biti predstavljen javnosti, Saša je stvarao u vrijeme karantene. Na albumu prevladava društvena tematika prepričana kroz vrhunsku liriku i puno crnog humora, a riječ je o pjesmama koje su nastale u posljednjih pet godina.

Škrinja je nastala jednostavno. Htio sam realizirati neke muzičke ideje u stilovima u koje nisam dosad ulazio i zadovoljan sam kako je to ispalo. Također na par pjesama sam više nego inače radio na interpretaciji i gađao pravu nijansu emocije”, naglašava Antić.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:45!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.