Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 12. 7. 2016. M83, Go

12.07.2016.

10:49

Autor: Branimir Herceg

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Francuz s adresom u Los Angelesu, Anthony Gonzalez ili skraćeno M83, vraća se na scenu svojim najnovijim, sedmim po redu albumom jednostavnog naslova Junk, a nama se danas predstavlja pjesmom “Go”, trećim singlom s novog albuma.

Grammyem nominirani synthpop bend M83 i ovaj je put surađivao s producentom Justin Meldal-Johnsenom, ali bez dugogodišnje suradnice Morgan Kibby koja je napustila M83 prije početka snimanja albuma. Potraga za njezinom zamjenom na turneji još uvijek traje.

Pjesma “Go” donosi prepoznatljiv synthpop zvuk u koji se savršeno uklopila francuska pjevačica Mai Lan, no ono što najviše privlači pozornost je virtuozna gitaristička solaža Steve Vaia, jednog od brojnih gostujućih suradnika na albumu.

Tražili smo najluđi mogući svemirski solo, što naravno za njega nije predstavljalo problem. Poslao nam je tri snimke od kojih smo iskoristili dvije i spojili ih u ultimativni Vai solo. Bilo je fenomenalno surađivati s njim.” izjavio je Gonzalez za jedan od svjetskih glazbenih portala.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega, kojeg predstavlja Blanka Uzelac, slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.