Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 13. 10. 2020. Lado Bartoniček & Matilda Krudler

13.10.2020.

11:50

Autor: Branimir Herceg

Isječak iz video zapisa

Isječak iz video zapisa

Foto: - / -

Današnji izbor pjesme za emisiju Blitz singl mogli bi nazvati ”ljubav na prvi pogled” u glazbenom obliku. Kvarnersko - kalifornijsko indie osvježenje donose nam Lado Bartoniček i Matilda Krulder, a pjesma se zove “I am”.

Ljeto 2020. mnogi će pamtiti po ne tako dobrim stvarima, ali unatoč svemu, dogodile su se i zanimljive priče. Jedna takva dolazi iz Rijeke. Lado Bartoniček iz Atmospherica ljetos je upoznao Matildu Krulder, mladu glazbenicu iz Kalifornije. Opuštena atmosfera, pozitivni ljudi, gitare i vokali i energija koja trenutno obuzima, stvorili su predivnu pjesmu “I am”. Lado Matilda povezali su se na prvu, a njegova glazba i njezin tekst nastali su u dahu. 

Nevjerovatno kako smo si glazbeno kliknuli! Bio sam kod prijateljice sa društvom. U jednom trenu slušali smo neke moje pjesme u zabavljali se. Matilda, koju nisam do tada poznavao, pridružila nam se sa svojom gitarom i nastavili smo zajedno. U jednoj improvizaciji neke moje melodije Matilda je napisala stihove i duet je bio gotov. Ubrzo nakon toga, u svega par dana ja sam napravio pjesmu, snimili smo vokale i video spot. Bilo je baš inspirativno i zabavno glazbeno iskustvo.” - rekao je Lado.

Rad s Ladom je apsolutno zadovoljstvo. Stvaranje ove pjesme opisala bih kao brzo i zabavno. Lado je vrlo opušten i otvoren, pa je rad i stvaranje s njim naravno užitak.” - kratko je rekla Matilda i dodala kako nije na bolji način mogla ispratiti Hrvatsku i ljeto 2020.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:45!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.