Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 15. 12. 2020. Tonči Huljić i Marko Tolja, Od Božića do Božića

15.12.2020.

00:50

Autor: Branimir Herceg

Isječak iz video zapisa

Isječak iz video zapisa

Foto: - / -

Tonči Huljić, kao skladatelj i pjevač, zajedno s Markom Toljom, jednim od naših najljepših muških vokala, ostvarili su svoju prvu zajedničku suradnju u veseloj blagdanskoj pjesmi “Od Božića do Božića”.

Autori pjesme su Vjekoslava Huljić i Tonči Huljić, a ova neobična vesela božićna pjesma zapravo je Huljićev“ obračun” s ljubiteljima swing glazbe.

Svaki Božić me s radija krenu maltretirati Sinatra, Buble i ostatak swing ekipe, e sad je ovo moj obračun sa swingerima. A Tolja je jedan od likova s kojima sam se posebno htio obračunati i eto tako je imao sreće i našao se u ovoj pjesmi.” - duhovito je objasnio Huljić svoju frustraciju swing glazbom.

Duhoviti tekst se svidio Marku Tolji koji je odmah pristao na suradnju. “Ovo je apsolutno atipična božićna pjesma i nitko pametan je neće shvatiti ozbiljno, a to i je poanta pjesme! Uglavnom, kad misliš da te 2020. godina više ne može iznenaditi onda te nazove Tonči Huljić da snimite božićnu pjesmu. S obzirom na to da nam svima ove godine treba veselja i smijeha odlučili smo razveseliti i nasmijati ljude, a najbolji način za to je da se međusobno vrijeđamo, što ćete imati priliku i čuti u pjesmi“ - objasnio je Tolja.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:45!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.