Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 16. 8. 2016. White Lies, Take It Out On Me

16.08.2016.

09:27

Autor: Branimir Herceg

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Britanski post punk bend White Lies najavljuju četvrti studijski album Friends, s pjesmom “Take It Out On Me“, a to je i dobar uvod u njihov ponovni nastup pred hrvatskom publikom 8. studenog u sklopu njihove europske turneje.

Na albumu Friends, čiji je izlazak službeno zakazan za 7. listopada, White Lies nisu napustili svoj specifični synth-rock zvuk, već su mu napravili svojevrsno proljetno čišćenje istražujući na njemu nove zvukove.

Prvi singl s albuma je “Take It Out On Me” koji je započeo kao eksperiment u kojem je basist Charles Cave želio napisati refren koristeći samo brojeve.

Prije nego što smo ju snimili, pjesmu smo nazvali “89-1-3”. To je zapravo bilo inspirirano nekim luđakom s instagrama koji je neprestano komentirao prijateljeve fotografije u pseudo-biblijskim stihovima. S njegovog sam profila saznao da je u pitanju čovjek koji živi u kolibi sa psom opasnog izgleda. Objavljivao je čudne video snimke u kojima citira slučajne brojeve. Kao izazov, odlučio sam to pretvoriti u pjesmu. Jedini je problem što je ispalo toliko dobro da su svi rekli da bi nam to trebao biti prvi singl, pa sam popustio i napisao prave stihove za refren”, rekao je Cave o pjesmi.

Album Friends snimljen je u privatnom studiju Bryana Ferryja u londonskoj Olympiji, a producirao ga je sam bend.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega, kojeg predstavlja Blanka Uzelac, slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.