Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single, 18. 6. 2019. - Taylor Swift, You Need To Calm Down

18.06.2019.

11:35

Autor: Branimir Herceg

Isječak iz videozapisa “You Need To Calm Down”

Isječak iz videozapisa “You Need To Calm Down”

Foto: - / -

Američka country-pop zvijezda Taylor Swift, nakon što je privela kraju eru koju je obilježila posljednjim albumom "Reputation", singlom "You Need To Calm Down" najavljuje svoj sedmi studijski album "Lover".

Popularna Taylor Swift, glazbenica čiji hitovi već niz godina obaraju rekorde slušanosti, na oduševljenje brojnih obožavatelja ovih je dana nenajavljeno predstavila singl "You Need To Calm Down" i najavila sedmi studijski album "Lover". Singl supotpisuje Joel Little (Ellie GouldingSam Smith, Imagine Dragons), koji je zajedno s Taylor zaslužan i za produkciju.

Album sadrži 18 pjesama, među kojima je i prethodni uspješan singl "Me!", a pjevačica je otkrila kako će prevladavati romantični motivi. "Romantične pjesme ne moraju nužno biti vesele. Mislim da se romantika može pronaći i u osjećaju tuge ili samoće", objasnila je.

Uz romantične motive, album "Lover" će imati i političkih konotacija, s obzirom da Taylor Swift vrlo otvoreno izražava svoja politička i društvena stajališta, pa se tako nedavno zauzela za LGBT prava, što je istaknula u otvorenom pismu upućenom senatoru američke savezne države Tennessee, u kojem je od njega zatražila da podrži Equality Act, zakon koji sprječava diskriminaciju na temelju spolnog i rodnog identiteta.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.