Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 23.7.2019. Beyonce, Spirit

23.07.2019.

11:35

Autor: Branimir Herceg

Isječak iz videozapisa “Spirit”

Isječak iz videozapisa “Spirit”

Foto: - / -

U ovotjednom izdanju emisije Blitz single predstavljamo vam naslovnu pjesmu nastavka filma “Kralj lavova”. Pjesma se zove “Spirit”, a izvodi je slavna američka R&B pjevačica, glumica i plesačica Beyonce.

Pjesmu “Spirit”, kao i ostale pjesme na soundtracku potpisuje Beyonce u suradnji s gostima kao što su Jay ZPharrellChildish GambinoKendrick Lamar i vodeći afrički umjetnici.

O radu na albumu Beyonce kaže:“Ovo je zvučno kino. Ovo je novo iskustvo storytellinga. Željela sam više od kolekcije pjesama koje je inspirirao film. Ovo je mješavina žanrova i suradnji koje ne čine jedan zvuk. Na to je utjecalo sve, od R&B, pop, hip hop i Afro Beat zvuka.”, ističe Beyonce i napominje: „Svaka pjesma je odraz storytellinga koji daje slušatelju priliku da zamisli svoju sliku dok sluša novu suvremenu interpretaciju. Bilo je važno da glazbu samo ne izvode najzanimljiviji i najtalentiraniji umjetnici već da je produciraju najbolji afrički producenti. Autentičnost i srce su mi važni.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.