Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 24. 03. 2015. Nord, Play Restart

24.03.2015.

21:21

Autor: Branimir Herceg

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovotjedni Blitz single donosi nam nešto novo i 'naše', riječki band Nord koji nam se predstavlja sa svojim prvim singlom “Play Restart”.

Nord postoji od kraja 2013. godine, a bend je sastavljen od vrlo šarene i iskusne ekipe riječkih glazbenika. Mihael Prosen (glas, bas gitara), Dorian Bogut (gitara), Bojan Brnčić (klavjature), Tino Margan (bubnjevi), Vedran Vučković (gitara) kažu i da su utjecaji koji ih inspiriraju jednako šareni, pa su kao glazbene uzore koji ih vode u stvaranju glazbe spomenuli Davida Bowiea i Pink Floyd, preko Faith No Morea i Toola pa sve do Depeche Modea i QOTSA.

Od ljeta 2014. godine nalaze se u studiju gdje su u suradnji s producentom Matejom Zecom snimili 5 pjesama, od kojih je prvi singl “Play Restart” svoju premijeru doživio 22.03. u 20:00h na FB stranicama benda. Singl “Play Restart” svoju radijsku premijeru na našem radiju doživio je u ovotjednom izdanju emisije Blitz single.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega, kojeg predstavlja Blanka Uzelac, slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.